اگرچه جوز‌ هندی به‌ مقدار کم و به‌ عنوان ادویه و چاشنی در غذا مصرف می‌شود، ولی دارای خواصی باورنکردنی است. بنابراین پس از خواندن این مقاله حتما شما نیز مجاب خواهید شد تا استفاده از آن را بطور طبیعی در دستورهای آشپزی خود بگنجانید! با این توضیحات خواص جوز هندی عبارتند از:


۱. بهبود عملکرد دستگاه گوارش

افزودن جوز هندی به غذا می‌تواند فرایند هضم را بهبود داده و با مشکلاتی مانند تهوع مبارزه کند. علاوه بر این متخصصان تغذیه معتقدند که فیبر رژیمی موجود در جوز هندی برای تنظیم حرکات روده مفید است. مصرف منظم جوز هندی نه تنها هضم را تحریک می‌کند، بلکه می‌تواند مشکلات روده‌ای را نیز درمان کند.


۲. مناسب برای بهداشت دهان و دندان

در اغلب موارد، مشکلات دهانی مورد توجه قرار نمی‌گیرند؛ چرا که این مشکلات دردناک نیستند، ولی نادیده گرفتن آنها به طور مداوم می‌تواند باعث سرطان دهان شود. مصرف جوز هندی می‌تواند به درمان مشکلات مختلف دهانی مانند خونریزی لثه، دندان درد و... کمک کند. علاوه بر این وجود برخی از باکتری‌ها در داخل دندان شما باعث دندان درد شده و اگر به موقع درمان نشوند، می‌توانند به افتادن دندان منجر شوند.


۳. سم زدایی کبد

عوامل شیمیائی مانند نمک‌های اضافی، سموم و... می‌توانند باعث آسیب به سلول‌های کبدی شوند و در صورت افزایش سلول‌های آسیب دیده، احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن کبدی افزایش خواهد یافت. به همین دلیل است که سم زدایی کبد برای بسیاری از افراد ضروری است. متخصصین تغذیه توصیه می‌کنند که در این زمینه از یک محصول طبیعی مانند جوز هندی استفاده کنید. ادویه‌جاتی مانند جوز هندی می‌تواند از عوارض آلودگی‌های زیست محیطی، استرس، رژیم غذایی نامتعادل و مصرف داروها جلوگیری کند.


۴. حفظ سلامت کلیه

مانند دیگر اعضای بدن، حفظ سلامت کلیه ضروری است. گفته شده است که جوز هندی به سلامت کلیه کمک می‌کند. علاوه بر این بسیاری از مطالعات ثابت کرده‌اند که اضافه کردن جوز هندی به ماست یا به مواد غذایی می‌تواند در دفع سنگ کلیه و درمان آن موثر باشد.


۵. درمان بی خوابی

بی خوابی یکی از آزار دهنده‌ترین مشکلات است و اکثر افراد برای حل آن به مصرف دارو روی می‌آورند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مداوم داروهای خواب آور احتمال بدتر شدن این مشکل را بیشتر می‌کند، زیرا این داروها اعتیاد آور هستند و راه حل مناسبی برای طولانی مدت نیستند. در واقع هنگامی که مصرف داروها را متوقف کنید، دوباره به بی خوابی دچار خواهید شد. در این میان یکی دیگر از خواص جوز هندی، درمان بی‌خوابی است. این گیاه دارویی به دلیل دارا بودن منتول، تنش‌های ذهنی شما را آرام کرده و می‌تواند فشار روانی که مانع خواب شما می‌شود را از بین ببرد. شما می‌توانید برای درمان بی خوابی مزمن یک قاشق پودر جوز هندی را به یک لیوان شیر گرم اضافه کنید و قبل از خواب نوش جان کنید.


۶. تسکین درد

مطالعات بسیاری برای شناسایی این که آیا این ادویه معجزه آسا می‌تواند سردرد و یا سایر دردهای بدن را کاهش دهد یا خیر، انجام شده است. جوز هندی دارای آنتی اکسیدان و خواص ضد التهابی است که نه تنها سردرد را تسکین می‌دهد، بلکه باعث کاهش درد ناشی از آسیب و زخم در نقاط مختلف بدن می‌شود.


۷. مبارزه با سلول‌های سرطانی یا رادیکال‌های آزاد

بدن شما نه تنها برای درمان سلول‌های سرطانی یا رادیکال‌های آزاد، بلکه برای جلوگیری از التهاب مزمن و آسیب اکسیداتیو نیز به مقدار زیادی آنتی اکسیدان نیاز دارد. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که ادویه‌جاتی مانند جوز هندی را به طور روتین در رژیم غذایی خود بگنجانید. هنگامی که  آنتی اکسیدان‌ها با مواد مغذی دیگر مانند مس، پتاسیم، آهن و... ترکیب شوند، می‌توانند به طور موثری در درمان بیماری‌های مزمن مانند آسم، آلرژی و حتی افسردگی نقش مثبتی ایفا کنند.


۸. بهبود گردش خون

یکی دیگر از خواص جوز هندی، تسهیل گردش خون در بدن شما است. علاوه بر این روغن جوز هندی به طور گسترده‌ای به عنوان داروهای گیاهی برای درمان فشار خون بالا استفاده می‌شود. از نظر متخصصان تغذیه، پتاسیم موجود در این ادویه می‌تواند انعطاف رگ‌های خونی و گردش خون را بهبود بخشد.


۹. جلوگیری از پیری زودرس

خطوط صورت، چین و چروک، خشکی پوست و... نشانه‌های اولیه پیری هستند. متخصصین تغذیه می‌گویند که اگر مقدار کمی جوز هندی را به رژیم خود اضافه کنید، با خواص خود می‌تواند به جلوگیری از پیری زودرس کمک کند.


۱۰. رفع آکنه و جوش های پوست صورت

برای از بین بردن جوش‌های چرکی صورتتان می‌توانید از ماسک جوزهندی استفاده کنید. برای تهیه این ماسک یک قاشق غذاخوری عسل را با یک قاشق آبلیمو تازه، نصف قاشق جوز هندی و نصف قاشق دارچین مخلوط کرده و این خمیر سفت و یکدست را روی قسمت‌های پر جوش صورت‌تان قرار دهید. پس از ۳۰ دقیقه صورتتان را با آب ولرم شسته و خشک کنید.

سایر خواص جوز هندی بطور تیتر وار عبارتند از:

کاهش تورم و درد
تقویت قوای جنسی
تسکین دندان درد
ضد تهوع
درمان سرفه و سرماخوردگی
پیشگیری از آلزایمر
رفع چین و چروک پوست صورت
تقویت سیستم قلبی عروقی
مقابله با دیابت


کالری و ارزش غذایی

هر ۱۰۰ گرم جوز هندی حاوی ۵۲۵ کالری است.


نحوه و میزان مصرف

در نظر داشته باشید که استفاده بیش از حد از این اودیه نیز می‌تواند عوارض و خطرات خود را به همراه داشته باشد. بنابراین تنها کاری که برای بهره بردن از طعم و خواص جوز هندی باید انجام دهید، پاشیدن کمی از پودر آن بر روی مواد غذایی است. زیرا زیاده‌روی در مصرف این ادویه‌ی پرخاصیت می‌تواند منجر به تپش قلب، تعریق، توهم و ناراحتی‌های دیگری شود، پس در مصرف آن جانب اعتدال را رعایت کنید.


جمع بندی

مدت‌هاست که خواص جوز هندی در همه جای دنیا شناخته شده است؛ بطوری که از قرن‌ها پیش به عنوان یکی از داروهای گیاهی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. بنابراین، توصیه می‌کنیم که این ادویه آسیایی را در برنامه غذایی خود بگنجانید تا هم از طعم آن و هم از اثراتی که برای بهبود سلامت بدن دارد بهره مند شوید.


منبع: سایت ستاره